12 januari 2018 – Studenten van de Cas Spijkers Academie krijgen regelmatig de gelegenheid om deel te nemen aan een wedstrijd. Maar deze keer was er een bijzonder aanbod. De 19-jarige Dana Bach, student aan de Cas Spijkers Academie, heeft begin november de halve wereld over gevlogen voor een wedstrijd in Shanghai.


‘Ik ben een kok, maar Patisserie daar ligt wel één van mijn interesses’

De wedstrijd
De opdracht was duidelijk, maak een High Tea die betrekking heeft op je je eigen land. Dana: ‘Het thema dat ik gekozen heb is natuur. De champignons die verwerkt zijn in de producten heb ik zelf geplukt’.

Dana heeft het opgenomen tegen de absolute wereldtop.
Patissiers uit de hele wereld namen deel aan de wedstrijd. ‘Ondanks dat ik niet gewonnen heb, was het een fantastische ervaring die ze me nooit meer afnemen’, aldus Dana.

Voorbereidingen
Dana zit op dit moment in het examenjaar van de Cas Spijkers Academie Breda.
Hier kreeg zij de ruimte en tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Ook op haar werk bij Restaurant De Kromme Watergang kreeg zij de vrijheid.

Wij zijn erg trots op Dana.

Pierre van der Zee 2de jaars CSA Breda deed mee aan de wedstrijd vegetarisch koken.