Thomas Val (24), student van de Cas Academie Nijmegen, wint de Cas Spijkers Academie Wisseltrofee!
Thomas kreeg het mes door Cees Helder (eerste driesterren chef van Nederland) overhandigd. De trofee staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak. Cees Helder benadrukte dat alle genomineerden deze kwaliteiten beheersen, echter sprong Thomas er boven uit met zijn tomeloze energie, unieke stijl en enthousiasme.
Daarnaast verwacht hij dat Thomas doorstoot naar de absolute culinaire top! De trofee bestaat uit een uniek kreeftenmes dat door Cas Spijkers zelf is ontwikkeld. Thomas zijn naam zal een mooie plaats krijgen op het mes. Na een jaar wordt de trofee doorgegeven en krijgt hij zijn eigen exemplaar.
2012 Emiel Kwekkeboom (nu senior sous-chef bij La Rive)
2013 Frank Bakkenes (nu sous-chef bij De Vrienden van Jacob)
2016 Stef Hofstede (nu sous-chef bij De Swarte Ruijter)
2017 Bren Merkenhof (nu werkzaam bij De Treeswijkhoeve)
2018 Sebastiaan Schreuder (nu werkzaam bij Ciel Bleu)
2019 Thomas Val