Cas Spijkers Academie Nijmegen wint Future Talents

Drie studenten van de Cas Spijkers Academie Nijmegen hebben maandag 8 april bij de  internationale wedstrijd Future Talents 2019 drie prijzen naar Nijmegen meegenomen.  

Hoogste trede

Koks Kevin van de Poppe, Laurens Samsen en Thomas Val van de Cas Spijkers Academie Nijmegen wonnen de prijs voor het beste groentegerecht en het beste gevogeltegerecht. Als team mochten ze tevens op de hoogste trede van het podium gaan staan. Een bijzondere prestatie. Ook dit jaar was het niveau weer erg hoog. De jury, bestaande uit vooraanstaande professionals uit de branche, werd voorgezeten door Jacob Jan Boerma, chef van Restaurant De Leest in Vaassen.

Blackbox-koken

De wedstrijd vond plaats in het Miele Experience Center te Vianen. 16 nationale en internationale scholen namen eraan deel. De uitdaging was een blackbox-opdracht bestaande uit pieterman, gans en buikspek. Alle teams moesten voor 10 personen een 4-gangen menu koken. Dat deden Kevin, Laurens en Thomas dus bijzonder goed.