17 mei 2018 – Zestien nationale en internationale scholen namen deel aan de finale van de gastronomische talenten wedstrijd ‘Future Talents’ in het Miele Experience Center Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.

De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de black box zaten onder andere steenbok van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen. Tijdens het diner voor 100 genodigden kwamen beide werelden bij elkaar en hebben de deelnemers een prachtige wijn spijs diner gepresenteerd aan de gasten.

‘Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt’, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De 16 deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit: Jacob-Jan Boerma (Restaurant De Leest ***), Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel **), Onno Kokmeijer (Restaurant Ciel Bleu **) en Dick Middelweerd (Restaurant De Treeswijkhoeve **).

Winnaars witte brigade
Cas Spijkers Academie Breda
Sterklas ROC Amsterdam
Cas Spijkers Academie Nijmegen