Waar leiden wij voor op?

Over ons

De Cas Spijkers Academie biedt zowel voor de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als voor horecabedrijven hoog in de markt een schitterende kans. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer en team Librije.

Jonnie Boer neemt het stokje over

Jonnie Boer is chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Hij runt het restaurant samen met zijn vrouw Thérèse (1971), vinologe en gastvrouw. Jonnie en Thérèse hebben twee kinderen, Jimmie en Isabelle. In 1993 namen Jonnie en Thérèse samen De Librije over. Kort daarna kregen zij hun eerste Michelinster. In 1997 jaar werd Jonnie SVH-meesterkok. In 1999 volgde de tweede ster en daarmee werd Jonnie de jongste tweesterren kok in Nederland.

Waar leidt de opleiding voor op?

En dan na de Cas Spijkers Academie … via Meestergezel op naar SVH Meesterkok

Tijdens de opleiding aan de Cas Spijkers Academie word je opgeleid tot topkok en werk je in de beste restaurants van Nederland en België. Na het volledig en met succes doorlopen van dit 3-jarige traject behaal je je MBO-diploma gespecialiseerd kok niveau 4. Tevens kun je het certificaat van de Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent verwerven. Dat laatste gebeurt op basis van de kennis, ervaring en competenties die je tijdens het specifieke CSA-opleidingstraject hebt opgedaan door onder meer het volgen van workshops door meesterkoks, deelname aan excursies e.d. en het aanleggen van een portfolio om je te presenteren tijdens sollicitaties in het hogere segment van de markt van restaurants.

Dit Cas Spijkers-certificaat is ondertekend door niemand minder dan Jonnie Boer van restaurant De Librije*** en heeft enorm veel waarde binnen het bedrijfsleven in de horeca.

Sluit je daarnaast de onderdelen SVH leermeester, SVH sociale hygiëne en het keuzedeel Wijnkennis 2 tijdens de opleiding met een voldoende af dan kun je op voor de hoogst haalbare titel die je binnen de koksopleiding kunt krijgen, die van Meestergezel! Deze titel geeft je een springplank voor het behalen van je uiteindelijke doel die van meesterkok.

Om in de toekomst in aanmerking te komen voor de SVH-meesterproef moet je minimaal 28 jaar zijn en ten minste tien jaar gewerkt hebben in één of meerdere functies in de keuken van een hotel/restaurantbedrijf, waarvan gedurende meerdere jaren op hoog niveau in gerenommeerde bedrijven.

Onze vestigingen

LOCATIE BREDA

LOCATIE TWENTE

LOCATIE NIJMEGEN