Waar leiden wij voor op?

Over ons

iep geschokt en met groot verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze ambassadeur, inspirator, boegbeeld en culinaire grootheid Jonnie Boer. Zijn passie, creativiteit en tomeloze inzet voor het vak en onze studenten zijn voor ons een blijvende houvast in het opleiden van jong culinair talent.

Wij wensen Thérèse, Jimmie en Isabelle en alle collega’s van de Librije veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het bestuur, docenten, studenten en alumni van de Cas Spijkers Academie.

De TOP-opleiding heeft sinds haar oprichting in 2007 altijd onder toezicht gestaan van één van Nederlands bekendste topkoks. Eerst was dat natuurlijk Cas Spijkers, zijn rol is daarna ingevuld door Cees Helder en Cees Helder is opgevolgd door Jonnie Boer en zijn team. Sinds het overlijden van Jonnie Boer zal deze rol voorlopig ingevuld blijven door het team van de Librije onder aanvoering van topchef Nelson Tanate.

Waar leidt de opleiding voor op?

En dan na de Cas Spijkers Academie … via SVH Gezel Meesterkok op naar SVH Meesterkok

Tijdens de opleiding aan de Cas Spijkers Academie word je opgeleid tot topkok en werk je in de beste restaurants van Nederland en België. Na het volledig en met succes doorlopen van dit 3-jarige traject behaal je je MBO-diploma gespecialiseerd kok niveau 4. Tevens kun je het certificaat van de Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent verwerven. Dat laatste gebeurt op basis van de kennis, ervaring en competenties die je tijdens het specifieke CSA-opleidingstraject hebt opgedaan door onder meer het volgen van workshops door meesterkoks, deelname aan excursies e.d. en het aanleggen van een portfolio om je te presenteren tijdens sollicitaties in het hogere segment van de markt van restaurants.

Dit Cas Spijkers-certificaat is ondertekend door niemand minder dan Jonnie Boer van restaurant De Librije*** en heeft enorm veel waarde binnen het bedrijfsleven in de horeca.

Sluit je daarnaast de onderdelen SVH leermeester, SVH sociale hygiëne en het keuzedeel Wijnkennis 2 tijdens de opleiding met een voldoende af dan kun je op voor de hoogst haalbare titel die je binnen de koksopleiding kunt krijgen, die van SVH Gezel Meesterkok! Deze titel geeft je een springplank voor het behalen van je uiteindelijke doel die van meesterkok.

Om in de toekomst in aanmerking te komen voor de SVH Meesterproef moet je minimaal 28 jaar zijn en ten minste tien jaar gewerkt hebben in één of meerdere functies in de keuken van een hotel/restaurantbedrijf, waarvan gedurende meerdere jaren op hoog niveau in gerenommeerde bedrijven.

Onze vestigingen

LOCATIE BREDA

LOCATIE TWENTE

LOCATIE NIJMEGEN